latinica  ћирилица
24/03/2020 |  21:44 ⇒ 21:45 | Autor: SRNA

Istočna Ilidža: Za studente u inostranstvu po 500 KM

Opština Istočna Ilidža izdvojiće po 500 KM za studente sa područja ove opštine koji su se zatekli u inostranstvu u vrijeme pojave i širenja virusa korona, odlučio je večeras opštinski Štab za vanredne situacije.
Istočna Ilidža - Foto: ilustracija
Istočna IlidžaFoto: ilustracija

- Cilj je olakšati boravak tim studentima u inostranstvu dok ne bude realizovan njihov povratak u Republiku Srpsku - objavljeno je na internet stranici opštine.

Na sjednici su članovi Štaba upoznati o dopisu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske o inicijativi da lokalne zajednice pomognu poljoprivrednu sjetvu pšenice.

Donesen je i zaključak da su lica iz opštine Istočna Ilidža koja su boravila na područjima u BiH gdje su zabilježeni slučajevi virusa korona dužna da se hitno jave u Dom zdravlja Istočno Sarajevo ili nadležnoj higijensko-epidemiološkoj službi.

- Ukoliko su angažovani u Oružanim snagama BiH ili drugim institucijama Republike Srpske i BiH da ne napuštaju trenutne lokacije na kojima se nalaze - napominje se u zaključku.

Štab za vanredne situacije opštine Istočna Ilidža predložio je lokaciju za karantin za lica koja ne poštuju mjere izolacije i lica koja se upućuju iz karantina na graničnom prelazu, ali će biti tražena saglasnost Republičkog štaba za vanredne situacije da ta lokacija bude zajednička sa opštinom Istočno Novo Sarajevo, radi ušteda.

Štab za vanredne situacije zadužio je komandanta da ovlasti službenike opštinske administracije da komunalnoj policiji pomognu u praćenju lica u izolaciji.

Donesen je i zaključak da mogu biti objavljena imena lica koja krše pravila izolacije na području opštine Istočna Ilidža.