latinica  ћирилица
25/03/2020 |  15:16 ⇒ 15:46 | Autor: SRNA

Mijat Gaćinović donirao 10.000 evra za prevenciju virusa korona

Trebinjac Mijat Gaćinović donirao je 10.000 evra Gradu Trebinje za prevenciju virusa korona, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije.
Mirko Ćurić - Foto: SRNA
Mirko ĆurićFoto: SRNA

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je ovaj gest proslavljenog fudbalera, mladog i uspješnog čovjeka, za divljenje, zbog čega je Mijat, kako je rekao, još jednom pokazao da nije zaboravio svoje Trebinje ni u vremenu globalne borbe sa virusom korona.

- Želim da mu se zahvalim u ime svih građana Trebinja i u svoje lično ime. Sredstva ćemo iskoristiti za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, kojima je svaka pomoć uvijek dobrodošla - naveo je Ćurić, koji je šef gradskog štaba za vanredne situacije.

On je pozvao Trebinjce koji su u mogućnosti da podrže rad svih dežurnih službi, čiji su radnici 24 časa na terenu, te poručio sugrađanima da su zajednički u borbi protiv virusa korona i da zbog toga ostanu u svojim domovima.

Ćurić je posebnu zahvalnost upitio privrednicima koji su najavili donaciju tri respiratora za trebinjsku Bolnicu, ali i predstavnicima svih medija koji izvještavaju iz Trebinja.

Proslavljeni fudbaler, koji brani boje njemačkog "Ajntrahta" iz Frankfurta, gradonačelniku je poslao i video u kome pozdravlja sve Trebinjce, pozivajući ih da poštuju sve preporuke nadležnih organa.

- Pozdrav svim mojim Trebinjcima i ljudima u regionu. Želim ovom prilikom da pozovem sve, pogotovo mlađe generacije, da poštuju procedure nadležnih organa i zaštite sve oko sebe. Mnogo je važno da u ovoj borvi budemo složni, da pobijedimo i da se što prije vratimo uživanju u ljepoti našeg naljepšeg grada. Čuvajte se i čuvajte ljude oko sebe - rekao je Gaćinović u video poruci.

Na području Trebinja nema registrovanih slučajeva infekcije virusom korona, a u kućnoj izolaciji je 352 građana.