latinica  ћирилица
25/03/2020 |  19:40 | Autor: SRNA

Plenković sa hrvatskim naučnicima o virusu korona

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je danas o pandemiji virusa korona sa istaknutim naučnicima i stručnjacima iz Hrvatske i inostranstva, a zajednički je konstatovano da je država pravovremeno i efikasno reagovala.

Plenković je iz Banskih dvora sastanak i video-konferenciju održao sa hrvatskim naučnicima, stručnjacima za javno zdravstvo, molekularnim biolozima, epidemiolozima, infektolozima i virolozima iz Hrvatske i inostranstva, saopšteno je iz Vlade Hrvatske.

Svrha sastanka bila je, kako se navodi, razmjena mišljenja s multidisciplinarnom grupom naučnika o mjerama koje je Hrvatska dosad poduzela u suzbijanju epidemije, ocjena sadašnjeg stanja te naučna saznanja i prijedlozi za dalje korake u borbi protiv bolesti virusa korona.

Sagovornici su izrazili spremnost za daljim učešćem u ovakvim razmjenama naučnih saznanja radi što efikasnijeg suočavanja s pandemijom.

Zahvalivši svima na učešću, Plenković je poručio da je bitno svaki dan ulagati sve moguće napore, na svim nivoima, da bude što manje izgubljenih života te da se zaštiti zdravlje građana.