latinica  ћирилица
26/03/2020 |  19:18 ⇒ 19:26 | Autor: SRNA

Preporuka crkvama da vjerski obredi budu bez vjernika

Vlada Srbije donijela je najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona, među kojima je preporuka crkvama da obrede održavaju bez vjernika.
Sjednica Vlade Srbije - Foto: TANЈUG
Sjednica Vlade SrbijeFoto: TANЈUG

Na sjednici je donesena i odluka da su isporuke zaštitnih maski, koje Republički fond za zdravstveno osiguranje isporučuje veletrgovcima, oslobođene od PDV-a.

Ranije izdate radne dozvole stranim državljanima, čiji je rok istekao, smatraće se važećim sve vrijeme trajanja vanrednog stanja.

Radi smanjenja rizika od zaraze izazvane virusom korona, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje preporučeno je da se isplata penzija i drugih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja vrši odjednom, u cjelokupnom mjesečnom iznosu.

Svim penzionerima i korisnicima privremene naknade koji su ostvarili svoja prava, zaključno sa 25. martom, biće isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 4.000 dinara /34 evra/.

Isplata će se vršiti u skladu sa dinamikom isplate penzija za mart.

Vlada Srbije ističe da nastavlja da prati situaciju u vezi sa virusom korona i redovno će obavještavati građane o razvoju situacije.

- Јoš jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mjera bez izuzetka jer je to jedini način da svi zajedno pobijedimo ovu zarazu - navodi se u saopštenju Vlade.