latinica  ћирилица
27/03/2020 |  13:26 ⇒ 20:38 | Autor: RTRS

Glavni koordinacioni tim o nabavci testova na virus korona i medicinske opreme

Glavni koordinacioni tim, koji čine predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, održao je danas u Palati Republike sastanak na kojem je razgovarano o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.
Koordinacioni tim - Foto: RTRS
Koordinacioni timFoto: RTRS

Јedna od tema razgovora bile su aktivnosti koje se preduzimaju sa ciljem nabavke novih testova na virus korona, koji će omogućiti masovnije testiranje stanovništva, te sukcesivna nabavka medicinske oireme, uključujući respiratore i zaštitna odjela za medicinske radnike.

Članovi Glavnog koordinacionog tima razgovarali su i o preduzimanju mjera za podršku privredi Republike Srpske, uspostavljanju Fonda za podršku privredi, kao i o pregovorima sa međunarodnim finansijskim institucijama koji su u toku.
Na sastanku su razmatrane i mjere Republičkog štaba za vanredne situacije koje će biti obnovljene ili revidirane 30. marta.

Ovom prilikom, razgovarano je i o predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, kao i o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Srpske.