latinica  ћирилица
28/03/2020 |  18:08 | Autor: SRNA

Političko djelovanje i saradnja ključni za stavljanje epidemije pod kontrolu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović ocijenili su da predstojeći period zahtijeva aktivno političko djelovanje i saradnju koji su ključni za stavljanje epidemije pod kontrolu, te zaštitu zdravlja građana i ekonomije.
Milorad Dodik i Dragan Čović, arhiv - Foto: RTRS
Milorad Dodik i Dragan Čović, arhivFoto: RTRS

Pozdravljena je inicijativa o podsticanju domaće privrede, kao i inicijativa upućena predstavnicima EU o izuzimanju BiH i zemalja Zapadnog Balkana iz odluke zabrane izvoza medicinske opreme iz EU, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Sagovornici su zaključili da su solidarnost i saradnja uz političku stabilnost i korektnost neophodni u periodu kada svi niovu vlasti u BiH moraju spremno odgovoriti na izazove pred kojima se nalaze građani i BiH.

Iskazana je saglasnost da je neophodno pružanje potrebne pomoći i materijala zdravstvu i preduzećima te zaštiti radnika širom BiH.

Stavove o stanju u zdravstvenom sistemu i privredi s osvrtom na preduzete mjere u borbi protiv virusa korona, Dodik i Čović su razmijenili u telefonskom razgovoru.