latinica  ћирилица
28/03/2020 |  18:58 | Autor: SRNA

Cvijanović: Sramota da se partije bave politikanstvom u vrijeme epidemije

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da nijedna partija nije davala zaključke na današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine i oni nisu bili ni neophodni, naglasivši da je sramota da se partije u BiH u vrijeme epidemije virusa korona bave politikanstvom.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- U vrijeme kad je u Italiji juče umrlo skoro 1.000 ljudi, a danas u Španiji više od 800, sramota je živa da se partije u BiH bave politikanstvom, kao što je sramota da se bave tričarijama i glupostima - izjavila je Cvijanovićeva upitana da prokomentariše saopštenje SDA da odluka skupštinske većine da odbije sva četiri zaključka kluba "Zajedno za BiH" stvara "opravdanu sumnju u namjere vlasti Republike Srpske u vezi sa uvođenjem vanrednog stanja.

Predsjednik Republike je naglasila da "u isti koš spada i priča takvih političara, ali i onih stranaca koji im služe nekad kao servis, a nekad kao mentori da će vanredno stanje služiti za uspostavljanje granice između entiteta za odvajanje Republike Srpske".

- Njih ne interesuje koliko ćemo žrtava brojati poslije ovog užasa, oni mlate svoju političku priču, od koje je narodu u Republici Srpskoj već odavno muka - konstatovala je Cvijanovićeva.