latinica  ћирилица
29/03/2020 |  16:11 | Autor: SRNA

Kovačević: Vanredno stanje s ciljem efikasnije borbe i zaštite građana

Vanredno stanje u Republici Srpskoj proglašeno je isključivo kako bi Srpska mogla efikasnije zaštititi svoje građane i privredu i kako bi na najbrži mogući način mogla da donosi sve potrebne mjere i odluke da se što prije prevaziđe trenutna kriza, ali i da se saniraju njene posljedice, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević (Foto: srpskainfo.com) - Foto: RTRS
Radovan Kovačević (Foto: srpskainfo.com)Foto: RTRS

- Proglašenje vanrednog stanja u ovakvim situacijama predviđeno je Ustavom Republike Srpske koji kaže da sve odluke koje se donesu za vrijeme vanrednog stanja, po njegovom okončanju mora potvrditi Narodna skupština Republike Srpske što najdirektnije govori o tome da ovdje nije želja da se bilo ko isključi iz procesa donošenja odluka već isključivo da se taj proces ubrza u okolnostima koje to zahtijevaju - pojasnio je Kovačević.

Oni koji potpuno neodgovorno tvrde da se sve ovo radi kako bi se vlast obračunala sa neistomišljenicima, istakao je Kovačević, takve optužbe upućuju u kontinuitetu već 15 godina, a nikada za njih kada se pokazalo da su neosnovane nisu preuzeli odgovornost.

- Ipak, nisam mogao ni pretpostaviti da su baš toliko neodgovorni i neozbiljni koliko se pokazuje da jesu. Јuče sam bukvalno ostao potpuno šokiran kada sam vidio da poslanik PDP-a Draško Stanivuković relativizuje i dovodi u pitanje mjere i preporuke Svjetske zdravstvene orgranizacije i domaćih zdravstvenih stručnjaka i to na način da izjednačava obični sezonski grip i virus korona sa kojim se, trenutno, uz velike žrtve bori kompletno čovječanstvo - rekao je Kovačević za Srnu.

On je rekao da razumije da je "u pitanju čovjek koji nije stručan ni u jednoj oblasti", ali, ipak, kako kaže, nije očekivao da bi zbog svog jeftinog politikanstva mogao govoriti stvari koje mogu da ugroze ljudske živote.

- Mi iz SNSD-a pozivamo građane da nastave da se ponašaju na odgovoran način kao i do sada i da se pridržavaju svih mjera koje su, u korist građana, odredile nadležne institucije. Zajedno smo u ovoj borbi i zajedno ćemo i pobijediti - poručio je Kovačević.