latinica  ћирилица
31/03/2020 |  15:48 ⇒ 20:33 | Autor: SRNA

Penzionerima će biti podijeljeno 95.000 maski zahvaljujući Kabinetu predsjednice

Penzionerima u Republici Srpskoj biće podijeljeno oko 95.000 zaštitnih maski, zahvaljujući sredstvima od 100.000 KM iz Kabineta predsjednice Srpske, koje je obezbijedila predsjednica Željka Cvijanović, izjavio je Srni direktor Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić.

- Biće nabavljeno ukupno 95.000 višekratnih, zaštitnih, pamučnih maski i podijeljeno korisnicima Fonda PIO Srpske širom Republike, od Krupe na Uni na sjeveru, do Ljubinja na jugu - rekao je Milić, dodavši da je danas stigla prva isporuka u Banjaluku.

On je dodao da će raspodjelu maski, u koordinaciji sa Fondom i gradskim udruženjima penzionera vršiti Crveni krst Republike Srpske.

- Mi u Fondu smo stavili u funkciju sve naše kapacitete i maksimalno ćemo pomoći da bude skraćen rok za podjelu - istakao je Milić.

On je naglasio da će u narednih 12 do 15 dana, koliko bi isporuka trebalo da traje, Fond PIO staviti svoja vozila na raspolaganje.

- Iz opštinskih, odnosno gradskih udruženja svi penzioneri mlađi od 65 godina, a kojima nije zabranjeno kretanje će, u dogovoru sa predsjednikom Udruženja penzionera Republike Srpske, biti stavljeni u funkciju pravovremene i što brže podjele maski - dodao je Milić.