latinica  ћирилица
31/03/2020 |  18:25 ⇒ 19:10 | Autor: SRNA

Kompanija Mocart donira 150.000 KM

Kompanija Mocart izdvojiće 150.000 KM za pomoć bolnicama, te penzionerima i građanima u stanju socijalne potrebe u Republici Srpskoj, saopšteno je danas iz ove regionalne kompanije koja se bavi priređivanjem igara na sreću.
Mocart - donacija -
Mocart - donacija

- Doniraćemo 100.000 KM bolnicama direktno u područjima najpogođenijim virusom korona. Osim toga, u saradnji sa organima lokalne samouprave u Republici Srpskoj, obezbijedićemo i besplatne pakete za najranjivije članove našeg društva - penzionere i socijalno ugrožene građane, u ukupnoj vrijednosti od 50.000 KM - saopšteno je iz ove kompanije.

U saopštenju se navodi da će Univerzitetski klinički centar Republike Srpske biti prva ustanova koja će primiti finansijsku pomoć u iznosu od 10.000 KM, dok će istovremeno u gradu Banjaluka u saradnji sa Centrom za socijalni rad biti izvršena podjela prehrambeno-higijenskih paketa korisnicima ovog centra u ukupnoj vrijednosti od 5.000 KM.

S obzirom da su u velikoj mjeri zavisni od sportskih događaja, koji su suspendovani zbog epidemije virusa korona, iz ove komapnije navode da kao regionalni lider u priređivanju igara na sreću trpe značajne finansijske gubitke, sa padom prometa od 90 odsto, ali da ih to nije spriječilo da nastave da se ističu u humanitarnom radu.

Iz ove komapnije navode da imaju oko 4.500 zaposlenih u sistemu, od čega oko 300 u Republici Srpskoj, i da im je najvažniej da sačuvaju sva radna mjesta.

- Zaposleni su naš najvažniji resurs, od bezbjednosti njih i njihovih porodica zavise u velikoj mjeri i naši budući uspjesi na tržištima širom svijeta na kojima poslujemo. To znači da ćemo plate isplaćivati redovno, u punom iznosu i svim silama ćemo se truditi da tako i ostane, a prinudni odmori i otpuštanja – nisu opcija - navodi se u saopštenju.