latinica  ћирилица
01/04/2020 |  17:00 ⇒ 17:32 | Autor: SRNA

U Srbiji zastave na pola koplja

Vlada Srbije donijela je danas odluku da se zabrani u potpunosti rad svih objekata i djelatnosti koje podrazumijevaju blizak fizički kontakt, kao što su kockarnice, frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi ili teretane.
Srpska zastava na pola koplja -
Srpska zastava na pola koplja

U okviru sprečavanja širenja virusa korona, donesena je odluka i o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat-klubova i oni od danas svoju djelatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem, saopšteno je iz Vlade Srbije.

S obzirom na specifične potrebe koje trenutna situacija nameće, odlučeno je za određena zanimanja kućna samoizolacija važi 14, umjesto 28 dana. Ovo se odnosi na zdravstvene radnike, zatvorske čuvare, kao i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i vojske.

U saopštenju se naglašava da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi.

Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti.

Vlada je odlučila da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljeg budu spuštene na pola koplja.

- Vlada Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom korona i da prilagođava sve mjere, oslanjajući se isključivo na savjete stručnjaka. Јoš jednom apelujemo na građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što prije iz ove bitke izašli kao pobednici - navodi se u saopštenju.