latinica  ћирилица
02/04/2020 |  16:58 ⇒ 17:05 | Autor: sputniknews.com

Tajna srpskog gradića bez ijednog slučaja korone

U Srbiji je virusom korona trenutno inficirano više od 1.000 osoba, u Zlatiborskom okrugu potvrđeno je 11 slučajeva, a Valjevo je takođe jedno od žarišta. Međutim, opština Kosjerić, koja se nalazi na pola puta između Valjeva i Užica, i dalje nema nijednog zaraženog.
Kosjerić (foto:dzenarika.net) -
Kosjerić (foto:dzenarika.net)

Ovo mjesto uspješno odolijeva nevidljivom neprijatelju i zato se može reći da je trenutno poput italijanskog gradića Ferera erbonjone, koji iako se nalazi u srcu Lomboradije, nema nijedan potvrđen slučaj zaraze, prenosi Kurir.

- Građani su veoma disciplinovani, na ulicama se rijetko ko može vidjeti. I ako izađu, nose maske i rukavice. Za sve vrijeme trajanja policijskog časa nije evidentirano nijedno kršenje, niti je napisina nijedna prijava. Prema preporukama Zavoda za javno zdravlje vršimo dezinfekciju javnih površina i stambenih zgrada hipohloridom - izjavio je za RINU, Žarko Đokić predjsednik opštine Kosjerić.

Prema njegovim riječima, u samoizolaciji trenutno se nalazi 56 osoba, jer su se vratile sa putovanja i policija ih provjerava tri puta dnevno, za sada su postojala samo tri sumnjiva slučaja i kod njih je rezultat testa bio negativan.