latinica  ћирилица
03/04/2020 |  18:02 | Autor: ATV

Bez Premijer lige početkom maja

Iako su se prethodnih dana pojavile informacije da će Premijer liga biti nastavljena početkom maja, i to bez prisustva publike, čelnici jedne od najjačih evropskih liga poručili su da od toga neće biti ništa.
Premijer liga - Foto: Getty Images
Premijer ligaFoto: Getty Images

U saopštenju se navodi da fudbala na Ostrvu neće biti sve dok ne budu ispunjeni svi uslovi za normalno odigravanje utakmica.

- Sada je najvažnije da svi postupamo prema preporukama koje nam se izdaju. Zdravlje je u ovom trenutku u prvom mjestu, a nadamo se da će uskoro i fudbal da se vrati na velika vrata. Premijer liga radi zajedno sa svim ostalim profesionalnim ligama u državi, kao i sa Vladom, javnim agencijama i ostalim relevantnim akterima kako bi se došlo do rješenja. Bilo ko da se vrati igranju fudbala moraće da ima dozvolu Vlade i medicinskih radnika - navodi se u saopštenju.

Da sezona ne bude okončana bez šampiona najviše su strepili navijači Liverpula, koji punih 30 godina čekaju na šampionski pehar. Izabranici Јirgena Klopa na korak su od trofeja, a prijetnja UEFA-e svim Savezima da lige moraju da budu završene na terenu, sigurno ih je dodatno ohrabrila.