latinica  ћирилица
04/04/2020 |  10:23 ⇒ 14:10 | Autor: RTRS

Dan policije Republike Srpske; Lukač: Uvijek uz naše građane (FOTO/VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas obilježava Dan policije - 4. april.
Dan policije Republike Srpske - Foto: RTRS
Dan policije Republike SrpskeFoto: RTRS

Za razliku od prethodnih godina, zbog epidemije virusa korona, ove godine nema organizovanog programa i brojnih planiranih aktivnosti.

MUP Srpske

Na Centralnom spomen - obilježju kod sjedišta MUP-a u Banjaluci, u prisustvu najužeg rukovodstva Ministarstva, služen je parastos i položeni vijenci za 782 policajca poginula u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijenac na Centralno spomen obilježje položili su ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor policije  Darko Ćulum.

Ministar Lukač uputio je svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske iskrene čestitke povodom Dana policije Republike Srpske, koji ove godine proslavljamo u vanrednom stanju, izazvanom pandemijom korona virusa koji nije zaobišao Republiku Srpsku.

- Vi ste i u ovim izazovnim vremenima pokazali da ste uz građane Republike Srpske i da sve svoje poslove i zadatke obavljate krajnje profesionalno i odgovorno, a u korist svih naših građana.  Želim nam svima da što prije prevaziđemo izazove koji su pred nama, te izađemo iz krizne situacije, živi, zdravi i spremni za sve poslove i zadatke na zaštiti bezbjednosti Republike Srpske - poručio je ministar Lukač.

MUP Srpske

Povodom Dana policije organizovano je dobrovoljno davanje krvi.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ MUP-a.

Dan policije čestitali su zvaničnici Srpske.