latinica  ћирилица
04/04/2020 |  11:37 | Autor: sputniknews.com

Beogradska arena spremna da bude alternativna bolnica

Beogradska Štark arena će od podne postati nova, četvrta alternativna bolnica za pacijente oboljele od virusa korona sa lakšom kliničkom slikom, potvrdio je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.
Beogradska arena (Foto: rs.sputniknews.com) -
Beogradska arena (Foto: rs.sputniknews.com)

Prema njegovim riječima, predviđeno je da u Areni bude 1.500 kreveta, ali će taj broj zavisiti od pratećih sadržaja.

On je u izjavi za RTS podsjetio da su do sada alternativne bolnice postavljene na beogradskom Sajmu i u halama "Aleksandar Nikolić" i "Ranko Žeravica".

Kako je rekao, u hali "Aleksandar Nikolić" broj kreveta smanjen je sa 300 na 153, nakon što su dodati prateći sadržaji, dok će u hali "Ranko Žeravica" biti 108 kreveta, prenosi Tanjug.

- Nadam se da u Areni neće biti smješten niko, a da li će biti neko zavisi od toga koliko ćemo poštovati preporuke Vlade i epidemiologa. Ako budemo poštovali mjere, ove bolnice će postojati samo preventive radi - istakao je Vesić.

Građani da uzmu dezinfekciona sredstva postavljena ispred opština

On je podsjetio da je Grad Beograd donio odluku o dezinfekciji stambenih zgrada na svim opštinama.

Iako su beogradske opštine na sebe preuzele dezinfekciju ulaza, Vesić je pozvao građane da uzmu dezinfekciona sredstva koja je grad postavio u tankovima ispred svih opština, kako bi mogli da dezinfikuju domove.

On je potvrdio da će pripadnici komunalne milicije raditi zajedno sa policijom na kontroli poštovanja mjere zabrane kretanja.

Kako je rekao, oni će u skladu sa svojim nadležnostima pozivati policiju ako primjete nekoga ko krši mjere.

- Svi smo na jednom zadatku, a to je da se borba protiv virusa korona što prije završi i da konačno izađemo iz ove krize. Zato je važno da kontrolišemo poštovanje svih uredbi i svih preporuka epidemiologa - rekao je Vesić.