latinica  ћирилица
07/04/2020 |  09:21 | Autor: dnevni avaz

Ljajić: Ukinuti barijere slobodnom prometu robe, usluga, ideja, ljudi

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da će iz globalne epidemije virusa korona svaka zemlja regiona izaći oslabljena i da je jedini način da se se to prevaziđe uklanjanje barijera koje stoje na putu slobodnom prometu usluga, kapitala, ideja i ljudi.
Rasim Ljajić - Foto: TANЈUG
Rasim LjajićFoto: TANЈUG

- To će biti preduslov za ekonomski napredak. Ukoliko nastavimo jedni drugima postavljati barijere i jedni druge posmatrati kao konkurente, a ne kao partnere, plašim se da nećemo daleko stići, već ćemo i dalje juriti vlastiti rep i pokušavati naći neko rješenje koje sigurno neće stići samo od sebe - rekao je Ljajić za sarajevski Dnevni avaz.

Navodeći da se na globalnom nivou svako bavi sobom i pokušava naći rješenje u okviru svog dvorišta, Ljajić konstatuje da je ovo globalna kriza u kojoj se svi bore za zdravlje i živote ljudi, ali i smanjenje negativnih posljedica krize na ekonomiju.

On je podsjetio da virus ne bira ni po nacionalnoj, ni po vjerskoj, ni rasnoj pripadnosti.

- Vidjeli smo da svako može biti pogođen, ljudi ovdje polažu test odgovornosti prema sebi i zajednici, a s druge strane polažemo test iz solidarnosti - zaključio je Ljajić.