latinica  ћирилица
07/04/2020 |  11:12 ⇒ 11:20 | Autor: RTRS

Demanti Draška Stanivukovića

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković uputio je demanti na tekst objavljen na našem portalu, preuzet sa portala banjaluka.net.
Draško Stanivuković (foto: banjaluka.net) -
Draško Stanivuković (foto: banjaluka.net)

Demanti prenosimo u cijelosti:

Vaš portal je 31.3.2020.godine objavio članak pod naslovom "Stanivuković opet širi paniku", navodeći sljedeće: "Draško Stanivuković, poslanik PDP-a nastavio je sa iznošenjen neprovjerenih informacija i sa širenjem panike, te se danas pretvorio i u doktora epidemiologa i u javnost sa sjetom na licu izašao sa pričom da je jedan radnik Fabrike obuće "Bema" zaražen virusom korona, iako za nešto takvo nema ni jedan dokaz. Tu informaciju demantovao je Marinko Umičević, tehnički direktor "Beme", koji je i potvrdio da je Stanivuković danas bio u blizini te fabrike, ali sa druge strane ulice i da se snimao."

Nažalost, vama je neshvatljivo da sam ja širio istinu, a ne paniku i laži, kako pokušavate prezentovati vašem auditorijumu. Za informaciju koju sam iznio ne treba biti specijalista epidemiolog, već zdravorazuman čovjek koji je u stanju da pročita jedan ljekarski nalaz i potvrdu da je radnik "Beme", inače nastanjen u Laktašima, zaražen virusom KOVID-19.

Demanti Marinka Umičevića, tehničkog direktora "Beme", ne pije vode, jer postoje dokumenti "crno na bijelo" koji govore u prilog faktima koje sam iznio. Da sam govorio istinu i da to i sada činim potvrdio je, svjesno ili nesvjesno, na pres konferenciji 1. aprila i sam ministar zdrvalja u Vladi Republike Srpske dr Alen Šeranić, a kasnije i sam priznao iznošenje neistina Marinko Umičević.

Ministar Šeranić je čak rekao da je odgovornost na preduzeću (Marinku Umičeviću kao vlasniku) da preduzme sve neophodne mjere i radnje, kao i na epidemiploškoj službi u Laktašima, što očito, niti jedni, niti drugi nisu bili u stanju da urade, već zataškaju slučaj zaraze i nastave nesmetano da i dalje rade.

U svojoj, partijski instruisanoj pisaniji kažete i ovo: "Inače, Stanivuković je i prije desetak dana bio na kapiji "Beme", te je zajedno sa svojim saradnikom i partijskim drugom Ivanom Begićem snimao i slikao radnike koji su krenuli sa posla. Tada su upozoreni da to ne čine, nakon čega je Begić šakom udario radnika obezbjeđenja "Beme", zbog čega je i priveden. Dakle, nakon premlaćivanja čovjeka koji im može biti otac, mladi PDP-ovci nastavljaju sa širenjem panike i uznemirenosti građana, dok njihov počasni partijski šef i dalje šuti. Sve u svemu, zbog ovakvog ponašanja Stanivukovića, ukoliko širi laži, posla ima i za policiju, jer ko zna šta je sljedeće smislio lažni doktor Draško u svojoj laboratoriji performansa i ličnih video uradaka."

Јedino istinito ovdje jeste da sam prije desetak dana bio ispred fabrike "Bema" te ukazao na potencijalnu opasnost jer je uprava ovoga preduzeća izložila radnike dopustivši da ih se na stotine prevozi malim, skučenim autobusima. Podatak da je Ivan Begić udario radnika Beme je notorna laž i samo nezdravorazuman čovjek je u stanju to i pomisliti nakon objavljenog video snimka u kojem se vidi da je radnik napao Ivana, a ne obratno. Nadalje, mi smo bili na javnoj površini, ne u krugu fabrike, što je takođe bitan fakt.

Mladi PDP-ovici, kako nas vi nazivate, ne širimo paniku i ne uznemiravamo građane. Baš naprotiv, mi širimo istinu i drago mi je što je ova istina doprinijela da se od zaraze spase stotine drugih radnika. To je moj posao kao čovjeka, kao društveno odgovornog građanina, pa i kao profesionalnog narodnog poslanika.

I na kraju, moram reći da se slažem da ovdje ima i posla za policiju koja treba da ispita zašto radnici koji su bili svakodnevnom kontaktu sa zaraženom osobom nisu o tome informisani i testirani.

A šta je lažni portal smislio u svojoj laboratoriji klevete i promocije struktura vlasti ostaje da vidimo.