latinica  ћирилица
07/04/2020 |  11:34 ⇒ 12:26 | Autor: Agencije

Španska Marka: "Radomir, te quiero"

Vodeći španski sportski list Marka, danas je posvetio kompletnu naslovnu stranu legendarnom Radomiru Antiću.
Španska Marka naslovnu stranu posvetila Radomiru Antiću (foto:MARCA) - Foto: Twitter
Španska Marka naslovnu stranu posvetila Radomiru Antiću (foto:MARCA)Foto: Twitter

Proslavljeni srpski stručnjak preminuo je u juče od posljedica pankreatitisa.

Svi su znali koliko je veliki trener, čovjek koji je jedini u istoriji vodio Atletiko Madrid, Real Madrid i Barselonu, a poslije njegovog gubitka mnogi koji i nisu pomno pratili fudbal mogli su da se uvjere u to.

Mnogi velikani oprostili su se od Antića, počev od najvećih klubova svijeta, pa preko čuvenih fudbalera, sadašnjih i nekadašnjih, pa tako i novinara, raznih drugih funkcionera.

Marka, jedna od najuticajnijih medijskih kuća u Španiji, izdanje za sedmi aprila posvetila je srpskom stručnjaku napisavši na početnoj strani – "Radomire, volimo te".

Novinar španskog lista Huan Ignasio Garsija-Oćoa u tekstu o Antiću ističe čuvenu sezonu 1995/1996 kada je osvojio duplu krunu sa Atletiko Madridom.

- Na obalama rijeke Manzaranes pjesma 'Radomire, volim te' i dalje odjekuje - piše Oćoa i dodaje:

- Antić je izgradio solidan tim koji je važio za sjajan defanzivni sastav. Radomir je dizajnirao tim, a sve je sproveo nepoznati Milinko Pantić koji će postati legenda crveno-bijelih za izvođenje slobodnih udaraca i kornera.

Te sezone u finalu Kupa kralja Altetiko Madrid je savladao Barselonu 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Pantić u 102. minutu.

- Atletiko je mjesec dana poslije osvajanja Kupa došao i do titule, čime se Antić upisao u istoriju Atletiko Madrida - zaključio je Garsija-Oćoa.