latinica  ћирилица
07/04/2020 |  11:50 ⇒ 11:53 | Autor: SRNA

Banjaluka: Za desetak dana kružni saobraćaj kod Lesnine (FOTO)

U okviru izgradnje kružne raskrsnice kod Lesnine radi se na proširenju okolnih saobraćajnica da bi već u narednih 10 do 15 dana bio formiran kružni tok saobraćaja, zbog čega se apeluje da vozači prilikom prolaska kroz ovu raskrsnicu poštuju privremenu signalizaciju i prilagode vožnju trenutnim uslovima, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.
Radovi na kružnom toku kod Lesnine (foto:akta.ba) -
Radovi na kružnom toku kod Lesnine (foto:akta.ba)

Iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da se, uprkos epidemiološkoj situaciji i problemima sa virusom korona, svi radovi odvijaju bez zaustavljanja saobraćaja na ovoj veoma frekventnoj raskrsnici, ali da bi vozači trebalo da poštuju privremenu signalizaciju i oprezno voze jer se na terenu nalaze radnici i radne mašine.

Trenutno se, pored proširenja saobraćajnih traka, radi i na izmještanju oborinske kanalizacije na dijelu Ulice Braće Pišteljić.

Poslije postavljanja ivičnjaka u narednom periodu biće omogućen kružni saobraćaj na raskrsnici, kažu u Niskogradnji, koja izvodi radove.

Iz Gradske uprave navode da je ovo 11. kružna raskrsnica koja se gradi u protekle tri godine, a realizuje se u saradnji grada i preduzeća Putevi Republike Srpske. Vrijednost investicije je oko 1,3 miliona KM.

Uporedo sa realizacijom ovog projekta, iz Gradske uprave navode da će obližnja saobraćajnica u Ulici Ivana Gorana Kovačića biti proširena na četiri trake, kako bi se kompletirala poveznica istočnog i zapadnog tranzita, od novog mosta u naselju Obilićevo do kružnog toka na zapadnom tranzitu kod Centruma.