latinica  ћирилица
07/04/2020 |  12:26 ⇒ 12:29 | Autor: SRNA

Darko Mladić: Hag još ne dostavlja neophodne izvještaje

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, rekao je danas Srni da porodica i advokati generala Mladića iz Haga još ne dobijaju sve potrebne izvještaje, neophodne za podnošenje zahtjeva da bude pušten na liječenje u Srbiju.
Darko Mladić - Foto: RTRS
Darko MladićFoto: RTRS

Darko Mladić je naveo da će rezultati histopatološke analize uzorka tkiva otklonjenog prilikom operacije generala Mladića biti poznati u toku ove sedmice.

- Čujemo se svakodnevno i za sada je dobro. Nema nekih problema što se tiče operacije, a oporavak ide tempom kako bi trebalo. Negdje u toku ove sedmice ćemo znati rezultate - dodao je Darko Mladić.

On je napomenuo da još nije riješen problem sa kojim su porodica i advokati suočeni od početka, a to je da iz Haga još ne dobijaju sve potrebne izvještaje, neophodne za podnošenje zahtjeva da bude pušten na liječenje u Srbiju.

General Mladić operisan je u subotu, 28. marta, zbog polipa na debelom crijevu, a sada se nalazi u pritvorskoj jedinici u Hagu.

Njemu je prilikom dijagnostičke intervencije u decembru prošle godine utvrđena anemija, ali je odluka da ga operišu donesena bez znanja porodice, koja je obaviještena tek kada je operacija urađena.