latinica  ћирилица
08/04/2020 |  12:46 ⇒ 14:21 | Autor: RTRS

Institutu za javno zdravstvo Srpske 70.000 KM za nabavku respiratora

Kompanija Mlijekoprodukt donirala je 70.000 KM Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske za nabavku najmodernijeg respiratora za liječenje pacijenata sa najtežim oblicima virusa korona, saopšteno je iz ove kompanije.
Mlijekoprodukt Kozarska Dubica -
Mlijekoprodukt Kozarska Dubica

U saopštenju je navedeno da su znatan dio sredstava prikupili zaposleni u ovoj mljekari putem Fonda solidarnosti radnika Mlijekoprodukta.

- Ovo nije jedina donacija u kriznim vremenima, jer je mljekara obezbijedila i neophodnu robnu pomoć brojnim ustanovama na teritoriji BiH, od čega i medicinskim ustanovama - istaknuto je u saopštenju.

Iz ove firme navode da su, kao društveno odgovorna kompanija, oduvijek tu da pomognu građanima i institucijama, posebno u ovom teškom trenutku.

-Imajući u vidu značaj respiratora za ozdravljenje oboljelih od virusa korona, jednoglasno smo se dogovorili i prikupili sredstva za njegovu nabavku. Naša obaveza i politika poslovanja kompanije je pomoć najugroženijim, stoga ćemo, osim ove donacije u vidu medicinske opreme, nastaviti da doniramo proizvode svima kojima je pomoć najpotrebnija - naglasili su predstavnici Mlijekoprodukta - lidera mliječne idustrije u BiH.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković zahvalio je Mlijekoproduktu za donaciju i istakao da je svaka pomoć Republici Srpskoj u ovom trenutku dobrodošla, a pogotovo kada je riječ o opremi poput respiratora, koje je danas veoma teško pronaći na tržištu.

Zeljković je rekao da će Republički štab za vanredne situacije sagledati kojoj je bolnici trenutno respirator najpotreniji, te da će im biti što prije uručen.