latinica  ћирилица
08/04/2020 |  14:34 ⇒ 14:40 | Autor: SRNA

Hočevar: Pandemija pokazala da smo svi jedna porodica

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar danas je u uskršnjoj poslanici ocijenio da je virus korona zadao udarac čovjeku, ali i da je pandemija potvrdila da su svi jedna jedinstvena porodica svih naroda.

Nadbiskup Hočevar je u poslanici, objavljenoj na sajtu Beogradske nadbiskupije, čestitao vjernicima predstojeći Uskrs.

- Pandemija virusa Kovida-19 potvrđuje da smo ipak svi jedna jedinstvena obitelj svih naroda, jezika, boje kože i kultura - naveo je on.

Nadbiskup Hočevar je ukazao i na opasnost od virusa korona.

- Ako nismo sposobni to spoznati i priznati svojim razumom, svojim razmišljanjem, onda nam pandemija poručuje svojom agresivnošću: svako od nas može bližnjega svoga zaraziti ili spasiti - naveo je nadbiskup Hočevar.

Prema njegovim riječima, i neposluh toj činjenici "žanje premnoge snopove smrti".

- Po Kovidu-19 Ti, Sine Božji, očito nas upućuješ da trebamo bolje slušati jedni druge, bolje čuti vapaje onih drugih, bolje proučavati povijest tih drugih. Ali, osobito nas poučavaš da trebamo slušati glas svoga Stvoritelja. I da znamo da samo On ima prave vizije razvoja, budućnosti, solidarnosti, sinergije - ukazao je Hočevar.

Prema njegovim riječima, jedino Božji glas govori o "pobožanstvenju" čovjeka, a ljudski glas pretežno tek o materijalizovanju čovjeka i čovječanstva.

- Tebi, Uskrslome Kralju, koji si svima nama svojim slušanjem otvorio potpuno nove perspektive, Tebi slava i moć! A svima nama, koji u Tebe vjerujemo, radost, mir i blagoslov! Sretan i blagoslovljen Uskrs! Mir Božji! Hristos vaskrese – Vaistinu vaskrese - poručio je nadbiskup Hočevar.