latinica  ћирилица
08/04/2020 |  16:37 ⇒ 22:09 | Autor: RTRS

Narednih 15 dana ključno u borbi protiv virusa korona

Republički štab za vanredne situacije održao je danas, putem video linka, 18. sjednicu, na kojoj je razmatrao informaciju o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.
Radovan Višković (foto: facebook.com / VladaRepublikeSrpske) -
Radovan Višković (foto: facebook.com / VladaRepublikeSrpske)

Štab je ocijenio da je narednih 15 dana ključno u borbi protiv virusa korona u Republici Srpskoj, te pozvao građane da budu odgovorni i disciplinovani i da poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.

Posebno je apelovano na lica kojima su propisane mjere kućne izolacije da ih se strogo pridržavaju.

Republički štab je prihvatio Informaciju o pristiglim donacijama i stanju zaliha lijekova, medicinskih i drugih sredstava za zaštitu zdravlja građana, kao i sredstava za održavanje higijene, te izvršio raspodjelu doniranih proizvoda zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj.

Ministarstvo trgovine i turizma ima obavezu da u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite pripremi prijedlog zabrane, odnosno ograničenja izvoza proizvoda potrebnih za održavanje higijene u trenutnoj epidemiološkoj situaciji, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Zaduženo je Ministarstvo trgovine i turizma da ovaj prijedlog uputi Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH na dalje razmatranje i usvajanje.