latinica  ћирилица
09/04/2020 |  16:16 ⇒ 17:23 | Autor: SRNA

Pomoć iz Rusije značajna za zdravstvo Srpske

Glavni koordinacioni tim zahvalio je rukovodstvu Ruske Federacije za donaciju medicinske opreme i materijala, koji će danas biti dopremljeni na banjalučki aerodrom, ističući da će ta pomoć značajno pomoći zdravstvenom sektoru Republike Srpske u borbi protiv virusa korona.
Glavni koordinacioni tim - Foto: RTRS
Glavni koordinacioni timFoto: RTRS

Na današnjem sastanku Tima u Banjaluci razmatrana je trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj, te analizirano sprovođenje zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i mjere Vlade Republike Srpske usmjerene na podršku i pomoć privrednim subjektima koji trpe štete u poslovanju, uzrokovane pojavom virusa korona.

Glavni koordinacioni tim pozvao je građane da budu odgovorni i da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih institucija kada je riječ o zaštiti od virusa korona, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Apelovano je i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Na sastanku Glavnog koordinacionog tima učestvovali su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.