latinica  ћирилица
10/04/2020 |  14:26 ⇒ 14/04/2020 | 22:52 | Autor: SRNA

Princeza Katarina donirala kombi Domu "Rada Vranješević" (FOTO)

Princeza Katarina Karađorđević donirala je kombi za transport djece "opel vivaro" Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci.
ЈU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja Rada Vranješević - Foto: Facebook
ЈU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja Rada VranješevićFoto: Facebook

Donacija vrijedna više od 15.000 evra pristigla je posredstvom humanitarne organizacije "Lajflajn Čikago" čiji je pokrovitelj princeza Katarina, a omogućena je zahvaljujući donacijama članova "Florida golf izleta" u organizaciji Radeta Savića, saopšteno je iz Kraljevskog dvora u Beogradu.

Direktor Doma "Rada Vranješević" Vladimir Kajkut zahvalio je na doniranom kombiju koji će služiti za svakodnevni prevoz djece, kao i na dugogodišnjoj podršci koju Dom dobija od princeze Katarine i princa Aleksandra Karađorđevića.

Fondacija princeze Katarine i "Lajflajn Čikago" podržavaju ovaj dom dugi niz godina, a prošlog Božića, uz pomoć srpske pravoslavne Crkve Svetog Save u Milvokiju, djeca su dobila personalizovane poklone u kojima su bile nove patike, garderoba, higijenski paketi, papuče, socijalne i edukativne igre.

- Istorija humanitarne saradnje moje fondacije i Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja `Rada Vranješević` iz Banjaluke ispunjena je pažnjom i ljubavlju prema našoj deci. Veoma sam srećna jer će ova donacija obezbediti sigurniji i brži prevoz dece, kao i uživanje u raznim izletima. Radujem se letu kada bi deca mogla da dođu i posete mog muža i mene na Kraljevskom dvoru - poručila je princeza Katarina.