latinica  ћирилица
20/04/2020 |  16:32 ⇒ 16:34 | Autor: SRNA

Negativan odnos prema Srbima u svim dijelovima FBiH

Srbi iz Odžaka oštro osuđuju formiranje migrantskog centra u srpskom selu Lipa kod Bihaća, te poručuju da stoje rame uz rame sa Srbima u Unsko-sanskom kantonu jer je negativan odnos prema Srbima u svim dijelovima Federacije BiH.
Damir Ivetić - Foto: SRNA
Damir IvetićFoto: SRNA

- Najoštrije osuđujem izgradnju migrantskog centra u povratničkom selo Lipa kod Bihaća. Saosjećam sa Srbima povratnicima iz tih dijelova Federacije BiH jer je sličan odnos prema nama na svim dijelovima ovog entiteta - rekao je Srni predsjednik srpskog građanskog udruženja "Posavina" Damir Ivetić.

On je istakao da u Posavskom kantonu još ima povratničkih mjesta sa većinskim srpskim stanovništvom koja nemaju osnovne uslove za život dostojan čovjeka u 21. vijeku.

- U selu Donja Dubica, opština Odžak, izgrađeni arterac je još od 1984. godine, a opština i kanton do sada nisu za shodno našli ili izdvojili sredstva za izgradnju novog arterskog bunara. Potom na drugom dijelu Federacije gledamo kako kvazi izbjeglice dobijaju i struju i vodu i internet i hranu za samo par dana - naglasio je Ivetić.

On je ocijenio da postojanje Srba u FBiH u mnogome smeta aktuelnoj vlasti i na sve načine nastoji da uništi Srbe.

 - Smatramo da nam je sada potrebno jedinstvo svih srpskih predstavnika vlasti i udruženja iz Federacije, da stanemo u odbranu naše djedovine ma gde se ona nalazila. Spremni smo se organizovati i doći na proteste ili skupove podrške našem narodu u ovom dijelu FBiH ukoliko bude bilo potrebn -  poručio je Ivetić.