latinica  ћирилица
03/05/2020 |  13:09 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Stevandić: Od UKC Srpske nećemo praviti rijaliti šou (VIDEO)

Zamjenik direktora Univerzitetsko kliničkogcentra Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da u ovoj zdravstvenoj ustanovi nije bilo ni jedne incidentne situacije da se predviđene mjere nisu sprovodile.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Protokoli su uspostvljeni mnogo prije nego u drugim bolnicima. Nabvka opreme 13. marta respiratora, pa rengeni. A sada se o tome priča. Imamo 900 zaraženih u Srpskoj, preminulo 43. Procentualno najveći broj testiranja rađen u Republici Srpskoj. Od toga 150 koji se liječe u UKC Srpske, u ostalim bolnicima Srpske je 47 - navodi Stevandić. 

Važno je reći, kaže da nisu našli epidemiološku vezu da se neko od radnika nije odgovorno ponašao.

- Komunikacija sa novinarima mora biti bolja. Recite kakav vam je dokumenat potreban, i dobićete. Ništa ne krijemo sve vijesti su transparentne, i lako provjerljive - podvukao je Stevandić, odgovarajući na pitanja novinara.

Ističe da niko nije pošteđen odgovornosti.

- Svi smo spremni da za svoj dio odgovaramo, ako je prekršeno neko epidemiološko pravilo. I to nije sporno, ali jeste da unaprijed proglašavamo ljude krivcima, a to nema smisla. Od heroja pokušavate da ljude stavite na stub srama, i to nije uredu. UKC Srpske nećemo pretvoriti u rijaliti šou. Iznose se stvari koje su neprirodne, i to nemožemo dozvoliti - rekao je zamjenik generalnog direktora UKC-a Srpske Nenad Stevandić.

On je dodao da nema prostora za stvaranje panike i histerije o tome da je UKC novi klaster virusa, kao i da se medicinsko osoblje neosnovano optužuje, te ponovio da je juče u UKC-u rađena reorganizacija, a ne navodno iseljavanje pacijenata.