latinica  ћирилица
05/05/2020 |  15:24 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

U Srpskoj 6. maja policijski čas od 15.00 (VIDEO)

U Republici Srpskoj policijski čas će početi sutra od 15.00 i trajaće do 05.00 ujutru u četvrtak.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Od 7. maja policijski čas će trajati od 22.00 časa do 05.00 ujutru do daljnjeg.

- Takođe, od sutra rukavice više neće biti obavezne na javnim prostorima, samo u zatvorenim javnim objektima. Nošere maske je obavezno - rekao je predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.

Naveo je da od 11.maja mogu početi sa radom, uz poštivanje propisanih mjera, frizerski i kozmetički saloni, kafići, roštiljnice, javni prevoz lica na područnim i republičikm autobuskim linijama, ustanove predškolskog obrazovanja, privatne stomatološke ordinacija, fitnes-centri, auto-škole, restorani, priređivači igara na sreću i teretane na otvorenom.

Višković kaže da je Štab donio i odluku da 18 respiratora bude podijeljeno zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj i da u Đački dom u Doboju budu smještena lica koja su pozitivna na virus korona u dobojskoj regiji.

On je naglasio da su zaduženi Ministarstvo trgovine i turizma da sa ugostiteljima i Ministarstvo privrede da sa Zanatsko-preduzetničkom komorom i Institutom za javno zdravstvo organizuju sastanke na kojima će biti pojašnjenje procedure koje će se odnositi na početak rada različitih subjekata.

- Na sve naše mjere saglasnost je dala struka. Nismo ništa uradili mimo struke, iako je tačno da je u prethodnih par dana bilo više oboljelih od virusa korona, ali to su bila trenutna žarišta u domovima za stara lica. Međutim, iz današnjeg izvještaja je vidljivo da je smanjen broj oboljelih - rekao je Višković