latinica  ћирилица
12/05/2020 |  11:09 ⇒ 11:12 | Autor: SRNA

Davidović: Bosanski Petrovac usputni plijen migranata

Udruženje "Povratnici" iz Unsko-sanskog kantona zahtijeva od kantonalnih vlasti da se objelodane svi dokumenti o nastanku migrantskog kampa u srpskom selu Lipa kod Bihaća kako bi se znalo da li je planirana izgradnja škole, džamije ili drugih objekata kao dugoročno rješenje za migrante.
Bosanski Petrovac - Foto: RTRS
Bosanski PetrovacFoto: RTRS

- Želimo da znamo čija je to zemlja, da li je planirana izgradnja škole, džamije i drugih objekata za dugoročno rješenje o smještanju migranata u Lipu -  rekao je Srni predsjednik ovog udruženja Nemanja Davidović.

On je naveo da stavljanje ograde oko migrantskog kampa neće pomoći stanovništvu Bosanskog Petrovca koji je, istakao je, postao ruta prolaska migranata prema Bihaću.

- Mi smo postali usputni plijen, čemu svjedoče brojne provale i krađe u posljednjih nekoliko dana - istakao je Davidović i dodao da je zavladao strah među stanovnicima Bosanskog Petrovca zbog svakodnevnih susreta sa grupama migranata i incidenata.

On je naveo da će ispred udruženja biti upućeni zahtijevi vlastima Unsko-sanskog kantona za obnovu povratničkih kuća u selu Lipa.