latinica  ћирилица
16/05/2020 |  18:34 | Autor: B92

Kirjos ponovo "udario" na Đokovića (VIDEO)

Australijski teniser Nik Kirjos je ponovo govorio o kvalitetima Novaka Đokovića.

Kirjos i Mari su bili dio Instagram "lajva" u kojem su se bavili mnogim temama, uz "barem šest" čaša vina koja je popio Australijanac.

Јedna od tema je bio i njihov prvi susret, u Montrealu 2014. godine kada je bilo 6:2, 6:2 za Britanca.

- Dao si mi četiri gema tog dana. Bukvalno sam se osjećao kao da ne znam šta je tenis. Htio sam da izađem sa terena poslije prva četiri gema - opisao je taj meč Kirjos, koji je iste godine, prethodno na Vimbldonu, "veoma ubjedljivo" pobijedio Nadala.

- Očekivao sam više od tebe tog dana - naveo je Mari, a Kirjos se nadovezao, "I ja sam takođe. Ali onda si krenuo da mi vraćaš servis, što Rafa nije uspijevao, i onda sam skapirao da sam u problemu".

Mari je rekao Kirjosu da misli da se on u tim trenucima predao, ali Nik je uzvratio komplimentima.

- Nisam se predao, jednostavno si bio predobar. Već sam ti rekao da mislim da je trebalo da imaš jednu od najboljih karijera svih vremena, ali šta je - tu je - kazao je Kirjos, a onda u razgovor "ubacio" Đokovića.

- Ne želim da ovo postane kontroverzno, ali, iskreno, mislim da si bolji od Đokovića. To je moje mišljenje.  Ljudi na društvenim mrežama će vidjeti ovo i reći, 'Ne, Đoković je osvojio toliko i toliko Slemova", a ja razmišljam - Đoković je igrao "između dvije vatre" kada sam ja servirao, nije mogao da mi riternira, a ti si bio u fazonu da ćeš odalamiti lopticu za viner".

Mari nije bio saglasan sa Nikom, te je istakao "da rezultati pokazuju drugačije", ali je Kirjos imao spreman odgovor.

- Da, ali oni pravi znaju. Đoković je pokušavao samo da bježi od mog servisa poljlednjih par puta kada smo igrali, ali ti si me "jurio". Nisam mogao da te promašim lopticom.