latinica  ћирилица
17/05/2020 |  11:26 | Autor: TANЈUG

Do srijede svim penzionerima po 100 evra

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je u petak država isplatila po 100 evra za 950.000 penzionera koji su imali račun u Poštanskoj štedionici i dodao da će se isplata te jednokratne pomoći države nastaviti za najstarije u ponedjeljak, te da će u srijedu biti isplaćeno za svih 1,78 miliona penzionera.
Siniša Mali - Foto: Novosti.rs
Siniša MaliFoto: Novosti.rs

Mali je za TV Prva istakao da nijedan građanin koji se prijavi za 100 evra neće ostati bez tog novca i dodao da će u četvrtak i petak isplatiti onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć, a da će od 25. maja krenuti sukcesivna isplata svima koji su se prijavili.

Kako kaže, s obzirom da prijava traje do 5. juna, očekuje se da će nekoliko dana posle toga svima biti isplaćena ta jednokratna pomoć.

- Ni na koji način građani ne treba da brinu. Svakome ovo znači, a meni je drago zbog penzionera, dobili su i jednokratnu pomoć od 4.000 dinara, a sada i po 100 evra, što veoma znači za njihov budžet, a prošli su težak period zbog virusa korona - kazao je ministar, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, kada su u pitanju građani Srbije koji žive u inostranstvu i oni se mogu prijaviti za 100 evra, ali ako ispunjavaju dva „apsolutna“ uslova — moraju da imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Srbiji.

- Sama procedura za prijavu je jednostavna, jasna, za dva dana se javilo preko tri miliona ljudi - kazao je Mali.

Podsjetio je i da je država isplatila i minimalnu zaradu na račun više od milion zaposlenih i dodajući da će biti isplate i u junu i julu kazao da se država pokazala kao pravi partner i da je preuzela najveći teret krize na sebe i omogućila da se privreda održi.