latinica  ћирилица
17/05/2020 |  15:24 ⇒ 15:28 | Autor: SRNA

Vulin: Građani Šida su sada mirniji, ne očekuju se problemi

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin obišao je jedinice Vojske Srbije koje obezbjeđuju tri migrantska centra u Šidu i ocijenio da su stanovnici ove opštine sada mirniji.
Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Aleksandar VulinFoto: RTRS

Vulin je obišao jedinice koje obezbjeđenju centre "Adaševci", "Principovac" i "Šid – Stanica", te poručio kako se ne očekuju veliki problemi da bilo ko upotrijebi silu.

- Hoćemo da pomognemo da se naši građani osećaju bolje, da su mirniji, sigurniji, da posebno migrantima koji su eventualno van kampova ne dozvolimo da prave nikakve probleme - rekao je Vulin.

Komesar za izbjeglice i migracije Vladimir Cucić istakao je da Vojska Srbije štiti ljude i da je tu da obezbijedi mir "ne zato što se nešto desilo, već da se ne bi desilo", prenose beogradski mediji.

On je zahvalio Vojsci Srbije za angažovanje u prethodna tri meseca, jer se pokazalo da je to dovelo do toga da nijedan migrant nije zaražen, da nema ekcesa prema spoljnoj zajednici.

- Sada svi zajedno treba da vidimo kako da im omogućimo ono što najviše žele – da nastave put mirno, bezbijedno i u sigurnosnom i u epidemiološkom smislu - rekao je Cucić.

Pripadnici Vojske Srbije juče su na osnovu naređenja vrhovnog komandanta i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića upućeni u Šid na osnovu bezbjednosne procjene i zahtjeva građana koji su bili uznemireni zbog učestalih incidenata sa migrantima.