latinica  ћирилица
18/05/2020 |  11:18 ⇒ 14:21 | Autor: SRNA

Ukinuti vanredno stanje - situacija pod kontrolom

Prijedlogom odluke o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj propisano je ukidanje ovog stanja jer je epidemiološka situacija koja se odnosi na virus korona stavljena pod kontrolu.
Narodna skupština - Foto: RTRS
Narodna skupštinaFoto: RTRS

U obrazloženju Prijedloga odluke, koji bi Narodna skupština Republike Srpske trebalo da razmatra na predstojećoj posebnoj sjednici, navodi se da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske smatra opravdanim uvođenje pristupa kojim će se postepeno vraćati normalan život, odnosno cijeni da su stvoreni preduslovi za ukidanje vanrednog stanja.

- Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite je 14. maja informisalo Vladu Srpske da je zbog dosljednog sprovođenja preporučenih mjera Svjetske zdravstvene organizacije i stvorenih preduslova za dalje aktivnosti na kontroli širenja virusa, kao i za efektivnije sprovođenje preventivnih mjera u zajednici, uz kontinuirano epidemiološko praćenje i nadzor nad sprovođenjem zakona i drugih akata, epidemiološka situacija stavljena pod kontrolu - piše u informaciji.

Vanredno stanje u Republici Srpskoj proglašeno je 28. marta zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana je za srijedu, 20. maj.