latinica  ћирилица
18/05/2020 |  13:11 ⇒ 13:36 | Autor: SRNA

Stigla humanitarna pomoć iz Poljske

Na Međunarodni aerodrom u Sarajevu danas je stigla humanitarna pomoć iz Poljske, koja se sastoji od 50.000 hirurških maski i 1.000 litara tečnosti za dezinfekciju.
Aerodrom Sarajevo - Foto: klix.ba
Aerodrom SarajevoFoto: klix.ba

Primopredaji medicinske pomoći prisustvovali su ambasador Poljske u BiH Јaroslav Lindenberg i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić.

Lindenberg je naglasio da je ovu pomoć inicirao predsjednik Poljske Andžej Duda, te da je upućena putem poljskog vojnog kontingentna u okviru EUFOR-a.

- Pristigla medicinska sredstva odmah će biti predata Ministarstvu bezbjednosti, koje koordiniše distribuciju u BiH. Sljedeće sedmice kamionima će stići 100.000 hirurških maski i 10.000 litara tečnosti - najavio je Lindenberg.

Ambasador Poljske u BiH je istakao da će ista takva pomoć stići i u ostale zemlje zapadnog Balkana, kao izraz tradicionalno dobrih odnosa i interesa za zemlje regiona.

- Ovo je pomoć naše, evropske solidarnosti - poručio je Lindenberg.

Ministar bezbjednosti Fahrudin Radončić rekao je da je Savjet ministara donio odluku o traženju međunarodne pomoći u cilju sprečavanja širenja virusa korona, na šta je reagovala prijateljska Poljska.

Zahvaljujući predsjedniku i građanima Poljske za vrijednu donaciju, Radončić je istakao da je na ovaj način poslata poruka od jedne članice, ali i cijele EU, da je BiH zemlja o kojoj oni i u najtežim trenucima vode računa.