latinica  ћирилица
18/05/2020 |  14:16 | Autor: SRNA

Kompanija "Filip Moris" donirala 50.000 dolara

Kompanija "Filip Moris BH" donirala je Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske 50.000 dolara, koji će biti usmjereni za nabavku medicinskih sredstava za borbu protiv pandemije virusa korona, a u svrhu unapređenja medicinske njege i zaštite.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Ugovor o donaciji, koja u protivvrijednosti zvaničnog srednjeg kursa Centralne banke BiH iznosi 90.188 KM, potpisali su predstavnici ove kompanije i Republičke uprave Civilne zaštite, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada Republike Srpske zahvaljuje kompaniji "Filip Moris" za izdvojenu donaciju s ciljem borbe protiv novog virusa korona.

U saopštenju se ističe da Vlada zahvaljuje i pojedincima i privrednim subjektima za uplaćene donacije u Fond solidarnosti za obnovu Republike Srpske, koje su isključivo na dobrovoljnoj osnovi, što je lična i humana odluka svakog pojedinca u Republici Srpskoj.

- Sredstva prikupljena posredstvom Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske biće utrošena za otklanjanje svih posljedica prouzrokovanih širenjem novog virusa korona, te za obnovu privrednog, ekonomskog i društvenog života u Republici Srpskoj - navodi se u saopštenju.