latinica  ћирилица
18/05/2020 |  14:27 ⇒ 14:39 | Autor: RTRS

Na Јahorini šesti "Ultra trail 2020" krajem jula

Šesto izdanje popularnog trejl takmičenja je spremno, a od ove godine u novoj dimenziji i prvi put u organizaciji Olimpijskog centra Јahorina koji obećava odličnu organizaciju i mnogobrojne novitete.
Na Јahorini šesto izdanje takmičenja "Ultra trail 2020" - Foto: nezavisne novine
Na Јahorini šesto izdanje takmičenja "Ultra trail 2020"Foto: nezavisne novine

Svi učesnici će ove godine biti u prilici da u okviru Јahorina Ultra trejl 2020 prisustvuju predavanju jednog od najpoznatijih svjetskih trejl trkača Јovice Spajića.

Ovogodišnji Јahorina ultra trejl je koncipiran kao dvodnevno takmičenje, a održaće se posljednjeg vikenda u julu - 25. i 26. jula. Takmičari će se ove godine moći oprobati u četiri trke različite dužine: Ultra, Maksi, Midi i Mini trejl.

Mini trejl je 14 km duga staza, idealna za brze trkače ali i za početnike u trejl trčanju. Midi trejl od ove godine je dug 23 i namijenjen je ljubiteljima trčanja u prirodi koji žele izazov nakon koga će biti odmorni za izlazak, druženje na planini i druge aktivnosti. Njegovi finišeri dobijaju 1 ITRA bod. Maksi staza je duga 49 km (2 ITRA boda) namijenjena za brze ultraše ili one koji će prvi put probati format ultre jer nema mnogo uspona i nije preteška. Ultra (4 ITRA boda) je za iskusne trejl trkače, a dužinom od 88 km nudi različite cjeline zbog kojih nema monotonije na stazi i koje dodatno intenziviraju doživljaj trke.

Prijave za šesto izdanje su moguće putem linka https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/3638/ prijava_na_utrku, a sve učesnike ЈUT-a očekuje vrijedan startni paket (tehnička majica, poklon organizatora, vaučeri za hranu i piće, te vožnju ljetnim atrakcijama na Јahorini). Olimpijski centar Јahorina za ovu ljetnu sezonu pripremio je adrenalinski paket za posjetioce svih uzrasta te preporučuju učesnicima Јahorina Ultra trejla da na planinu dođu sa porodicom ili prijateljima i iskuse sve čari ljeta na planini!

Za smještanje učesnika ove godine zadužen je hotel Vučko na Јahorini koji će omogućava udobnost i komfor za sve učesnike po posebnim cijenama i uslovima prilagođenim trkačkim potrebama.