latinica  ћирилица
19/05/2020 |  11:33 | Autor: SRNA

Sarajlija: Obdukciju uraditi u Republici Srpskoj

Tužilaštvo Kantona Sarajevo naredilo je obdukciju tijela Advije Kanlić, preminule prije skoro dva mjeseca od posljedica virusa korona, i ona bi trebala biti izvršena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.
Vlada Kantona Sarajevo (foto: zurnal.info/novost) -
Vlada Kantona Sarajevo (foto: zurnal.info/novost)

Glavni tužilac Kantona Sarajevo Sabina Sarajlija rekla je da je Tužilaštvo izdalo naredbu da se izvrši obdukcija Kanlićeve i pokušalo u institucijama Kantona Sarajevo i Federacije BiH vidjeti gdje se može obdukcija uraditi, prenose federalni mediji.

- U međuvremenu su pribavili i mišljenje iz Republike Srpske i radimo na tome da se obdukcija povjeri institutu u Republici Srpskoj - rekla je ona odgovarajući na pitanja poslanika Skupštine Kantona Sarajevo.

Na obdukciju tijela Advije Kanlić iz sarajevskog naselja Hrasnica, koja je bila zaražena virusom korona, čeka se već 55 dana.

Njeno tijelo još nije ukopano, a porodica traži pomoć nadležnih institucija.

Institut za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta nije postupio prema naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo da izvrši obdukciju tijela 52-godišnje Kanlićeve, koja je 24. marta preminula od, kako je tada rečeno, posljedica virusa korona.