latinica  ћирилица
19/05/2020 |  13:33 | Autor: Agencije

Volf: Dovođenje Fetela izgleda primamljivo

Prvi čovjek Mercedesa Toto Volf rekao je da bi dovođenje Sebastijana Fetela sa marketinške strane bio dobar potez, ali da sastav ekipe zavisi od dugoročnih planova.
Sebastian Fetel (foto: www.motorsport.com) -
Sebastian Fetel (foto: www.motorsport.com)

Njemački vozač na kraju sezone napustiće Ferari, a još uvijek nije poznato gdje bi mogao da nastavi karijeru.

Prema pisanjima stranih medija čak je i kraj karijere jedna od opcija, a i sam je nekoliko puta spominjao da bi mogao rano da se povuče. Međutim, čim je objavljena vijest o razlazu sa timom iz Maranela popularni Seb počeo je da se dovodi u vezu sa Mercedesom.

Vozački tandem u "srebrnoj strijeli" već nekoliko sezona uspješno čine Luis Hamilton i Valteri Botas.

- Sigurno da bi njemački vozač u njemačkom autu bila dobra marketinška strategija ali primarno smo fokusirani na učinak. Sebastijan je veoma dobar ali sa druge stane tu je i naša dugoročna strategija koju smo uvijek pravili u prethodnih nekoliko godina i Mercedes nam dozvoljava da sami odlučujemo - rekao je Volf za austrijske medije.

Fetelov šef do kraja ove sezone Matija Binoto vjeruje da će Nijemac ipak nastaviti karijeru, jer smatra da može dosta toga da ponudi u najbržem cirkusu na svijetu.

- Što se tiče njegove budučnosti, on još uvijek ima strast prema ovom sportu. Željeće da se vrati mada će imati nekoliko stvari oko kojih će razmisliti. Mi mislimo na dugoročan projekat. Proveo je šest godina u Ferariju i taj tim ima posebno mjesto u njegovom srcu. Imamo dobar odnos, međusobno razumijevanje oko razloga za ovu promjenu - poručio je Binoto.