latinica  ћирилица
19/05/2020 |  14:17 ⇒ 14:18 | Autor: SRNA

Od virusa korona oboljelo 11 pripadnika Oružanih snaga, dvoje i dalje pozitivno

Ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić rekao je danas u Sarajevu da je do sada 11 pripadnika tog ministarstva i Oružanih snaga BiH oboljelo od virusa korona, te da ih je dvoje i dalje pozitivno, saopšteno je iz resornog ministarstva.
Oružane snage BiH - Foto: RTRS
Oružane snage BiHFoto: RTRS

Podžić je u razgovoru sa komandantom Štaba NATO-a u Sarajevu brigadnim generalom Vilijamom Edvardsom naveo da se osam pripadnika Ministarstva odbrane u Savjetu ministara i Oružanih snaga oporavilo od virusa korona, a da je jedna osoba umrla.

- Učestvovanje Oružanih snaga BiH u operacijama podrške miru u Avganistanu, Maliju, Kongu i Srednjoafričkoj Republici normalno se nastavljaju i niko od pripadnika nije zaražen - istakao je Podžić.

On je zahvalio Edvardsu za nedavne donacije u zaštitnoj opremi, kao i zemljama članicama NATO-a koje su svoju pomoć BiH uputile kroz mehanizme Evroatlantskog koordinacionog centra za odgovor na nesreće.

Edvards je izrazio saučešće Podžiću zbog pripadnika Oružanih snaga koji je prošle sedmice preminuo od zaraze virusom korona.

On je izrazio zadovoljstvo zbog preduzetih mjera zaštite u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama, kao i činjenicom da zaraza nije ušla u kasarne, te ponudio svoju podršku.