latinica  ћирилица
19/05/2020 |  18:21 ⇒ 18:22 | Autor: SRNA

Gudeljević: Zadovoljavajući odgovor zdravstva na pandemiju

Ministarka civilnih poslova u Savjetu ministara Ankica Gudeljević istakla je tokom virtualnog obraćanja delegatima Svjetske zdravstvene skupštine da su zdravstvene institucije u BiH koordinisano realizovale aktivnosti nadzora koje su odgovor na novonastale prilike u vezi sa pandemijom kovida-19.
Ankica Gudeljević - Foto: SRNA
Ankica GudeljevićFoto: SRNA

Gudeljevićeva je tokom današnjeg zasjedanja ovog tijela Svjetske zdravstvene organizacije /SZO/ rekla da su mjere realizovane u skladu sa preporukama i smjernicama SZO, te da je zahvaljujući pridržavanju tih smjernica, dosadašnji odgovor zdravstvenih institucija u BiH zadovoljavajući.

Ona je istakla da je BiH snažno opredijeljena za dalje jačanje zdravstvenih kapaciteta, što će doprinijeti sprečavanju prekograničnih prijetnji po zdravlje ljudi u budućnosti, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara.

Gudeljevićeva je zahvalila Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji i svim zemljama učesnicama na nesebičnoj stručnoj i tehničkoj podršci koju su pružile BiH u teškim danima pandemije.

Na kraju konferencije usvojena je predložena rezolucija "Odgovor na kovid-19", navodi se u saopštenju.