latinica  ћирилица
19/05/2020 |  18:25 ⇒ 18:26 | Autor: SRNA

Počela sa radom obdaništa u Brčkom

Sva četiri objekta Predškolske ustanove "Naša djeca" u Brčkom u kojima boravi 102 djece, počela su sa radom nakon dva mjeseca pauze zbog virusa korona, potvrdila je direktor te ustanove Јasna Јovičić.
Vrtić - Foto: SRNA
VrtićFoto: SRNA

Јovičićeva je istakla da se zaposleni pridržavaju svih epidemioloških mjera zaštite, da je izvršena dezinfekcija prostorija, kao i dvorišta u sva četiri objekta, te da je nastavni plan i program prilagođen vanrednom stanju.

- Na ulazu u svaki objekat medicinska sestra djeci mjeri tjelesnu temperaturu. Djeca, zatim, dezinfikuju odjeću, obuću i ruke - rekla je Јovičićeva novinarima.

Ona je napomenula da je od 11. maja počeo upis djece u vrtiće i da će trajati do kraja mjeseca, te da mogu najviše primiti 120 djece koja će boraviti u objektima od septembra.

- Od ove godine imamo male izmjene, s obzirom na to da smo donijeli novi pravilnik u vezi sa upisom, ali i dalje ostaju isti kriterijumi kao što su dužina čekanja, broj djece u porodici, zaposlenost oba roditelja, uz određene pogodnosti za samohrane roditelje" -istakla je Јovičićeva.

Ona je dodala da su za djecu koja ove godine nisu pohađala pripremu za školu snimili 20 emisija koje se emituju svaki radni dan na lokalnoj televiziji, te da se to pokazalo veoma uspješno.