latinica  ћирилица
19/05/2020 |  18:44 ⇒ 21:50 | Autor: RTRS

Bura se ne stišava: Brojne osude izjave Milana Tubina (VIDEO)

I dalje se ne stišava bura nakon jučerašnje izjave predsjednika prijedorskog SDS–a Milana Tubina, koji je našu televiziju nazvao fašističkom.
Milan Tubin - Foto: RTRS
Milan TubinFoto: RTRS

Iz vrha ove partije osude i dalje nema. Pažnju javnosti već danima privlače i tvrdnje funkcionera ove stranke da je ljekar, koji je član DNS–a, proglašen lažno pozitivnim na virus korona i poslat u banjalučki Studentski dom. Ove navode kategorično su odbacili u Institutu za javno zdravstvo.

Optužbe rukovodstva prijedorskog SDS-a da su testovi na korona virus lažirani u potpunosti su neosnovane, ističu iz Instituta za javno zdravstvo. Poručuju da se svi uzorci testiraju na isti način, po tačno određenim protokolima i lažiranje rezultata, kažu, jednostavno nije moguće.

- Tvrdnja da je nečiji nalaz lažno pozitivan, odnosno da je neko poslat zdrav, u bilo koji objekat u kome se nalaze zaražene osobe sa sobom nosi jednu ogromnu težinu, ja se nadam da će te osobe koje ispoljavaju takvu tvrdnju da podnesu tu odgovornost za te tvrdnje. Naročito kada je riječ o zdravstvenom radniku - istakao je Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo.

SDS putem društvenih mreža tvrdi da iza svega stoji prijedorski SNSD. Iz ove stranke optužbe kategorično odbacuju.

- Јa stvarno želim da poručim samo jedno a to je da mi iz prijedorskog SNSD-a ne želimo biti u rijalitiju zvanom SDS-DNS - poručio je Saša Bursać, predsjednik GO SNSD-a Prijedor.

Prvi čovjek prijedorskog SDS-a Milan Tubin, juče se obrušio i na našu medijsku kuću, nazvavši je, u izjavi za BN televiziju, fašističkom. Danas tvrdi da je sve izvučeno iz konteksta.

- Јa nisam rekao da su RTRS i ATV i novinari fašistička organizacija, nego da bi se moglo reći i podvući da je počelo ići u tom nekom pravcu da ni Hitler nije tako proganjao svoje političke protivnike - kaže Tubin.

Uređivački kolegijum RTRS-a, osudio je uvredljive i huškačke kvalifikacije na račun naše medijske kuće, a protiv Tubina je najavljena tužba. Govor mržnje, za sada, nije naišao na osude vrha SDS-a.

- Pročitaću, ustvari saslušaću izjavu pa ću zauzeti svoj stav - naveo je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Ovo nije prvi put da Milan Tubin ima ovakve javne istupe. Prije nekoliko mjeseci fizički je nasrnuo i na predsjednika prijedorske boračke organizacije. Tubinovu izjavu oštro su osudili i borci.

- Mi znamo šta je fašistički pokret uradio u Koazri i Potkozarju i sad nazivati takvu isntituciju takvim pogrdnim imenima mislim da je van svake pameti - naglasio je Zoran predojević, predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora.

Od izjave prvog čovjeka prijedorskog SDS–a i narodnog poslanika ograđuje se i većina odbornika ove partije u gradskom parlamentu.