latinica  ћирилица
19/05/2020 |  22:52 | Autor: RTS

Kuvalja i Gajičić sačuvali naše najveće biciklističke trke

Јubilarna 60. međunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju voziće se od 31. avgusta do 3. septembra, dok će se 14. međunarodna trka Beograd - Banjaluka voziti od 4. do 7. septembra, objavila je Svjetska biciklistička Federacija, a potvrdio je direktor obje međunarodne trke Vladimir Kuvalja.
Kuvalja i Gajičić sačuvali naše najveće biciklističke trke - Foto: RTS
Kuvalja i Gajičić sačuvali naše najveće biciklističke trkeFoto: RTS

Zahvaljujući predanom i odličnom radu direktora Vladimira Kuvalje i sportskog direktora obje trke Saše Gajičića, najznačajnije biciklističke manifestacije u ovom dijelu Evrope biće održane i u ovim teškim vremenima, nakon pandemije virusa korona.

Gajičić i Kuvalja pokazali su veliku odlučnost i upornost, konstantno su tražili rješenja i nisu odustajali od organizacije najprestižnijih trka u Srbiji, što su prepoznali i čelnici Svjetske biciklističke federacije koji su im odali priznanje i uvrstili i Trku Kroz Srbiju i trku Beograd - Banjaluka u zvanični kalendar svjetskih trka za 2020. godinu.

- Prije svega bih želio da istaknem da nam je najvažnije zdravlje svih ljudi, naših takmičara i učesnika, tako da se nadam da će pandemija što pre proći i da ćemo na najbolji mogući način, kao i u prethodnim godinama organizovati obje trke. Trka Kroz Srbiju je veliki brend naše zemlje i jedna od manifestacija sa najdužom tradicijom na ovim prostorima. Ove godine obilježićemo veliki jubilej, organizovaćemo 60. Trku Kroz Srbiju, a podsjetiću vas da je prva trka vožena daleke 1939. godine. S toga sam veoma srećan i zadovoljan što smo i pored vrlo teške situacije smogli snage i istrajali u namjeri da nastavimo tu tradiciju dugu 81 godinu. Zdravlje je prioritet svih nas u organizaciji i vjerujem da će se situacija sa virusom korona uskoro potpuno stabilizovati - rekao je Saša Gajičić, sportski direktor Trke Kroz Srbiju i trke Beograd - Banjaluka.

Podsjećanja radi, trka Beograd - Banja Luka trebalo je da se vozi u aprilu, a Trka Kroz Srbiju u junu, ali su zbog pomenute situacije sa pandemijom obje trke odložene.

Vladimir Kuvalja i Saša Gajičić su tokom pandemije virusa korona konstantno bili u kontaktu sa čelnicima gradova koji su bili planirani za domaćinstvo etapa, i radili na pronalaženju najboljih rješenja.

Zanimljivo je da su svi predstavnici gradova prepoznali dobar i kvalitetan rad čelnika biciklizma, tako da su u ovim teškim vremenima svi gradovi ostali uz obje trke i podržali organozatore.

- Planirano je da se jubilarna, 60. međunarodna Trka Kroz Srbiju vozi iz Istočnog Sarajeva, preko Zlatibora, Mionice, Požarevca, Beograda, sve do Novog Sada - istakao je Vladimir Kuvalja i odaje veliku zahvalnost svim gradovima domaćinima etapa, na našim najvećim trkama.

- Što se tiče međunarodne trke Beograd - Banjaluka, ona će se voziti iz Beograda, preko Šapca, a domaćini etapa će biti i Bijeljina, Vlasenica, Brčko, Teslić, Prnjavor, Derventa, dok će cilj tracicionalno biti u centru prestonice Republike Srpske. Banjaluka će spektakularnim krugovima u samom centru grada, ponovo obilježiti biciklističku sezonu na ovim prostorima. Kao što je rekao i sportski direktor Saša Gajičić, prioritet nam je zdravlje svih ljudi, i nadamo se da će se situacija oko virusa korona stabilizovati i da ćemo biti u mogućnosti da na najbolji mogući način, kao i do sada, ugostimo bicikliste iz cijelog svijeta - dodao je Vladimir Kuvalja.

Kuvalja i Gajičić nikada nisu odustajali od svojih ciljeva i ideja, svim takmičarima iz svjetskog biciklizma i članovima timova su poželjeli mnogo zdravlja, uz nadu da će i u ovoj, veoma teškoj godini za čitavu planetu, ponovo moći da predstave Srbiju i Republiku Srpsku kao izuzetne domaćine najznačajnijih svjetskih sportskih događaja.

Biciklistička Trka Kroz Srbiju stavljena je u zvaničan kalendar Svjetske biciklističke Federacije od 31. avgusta do 3. septembra, dok je trka Brograd - Banjaluka u UCI kalendaru na programu od 4. do 7. septembra.