latinica  ћирилица
20/05/2020 |  12:10 ⇒ 12:40 | Autor: RTRS

Višković odgovorio: Stanić iskoristio muku naroda, Vukanović da objasni 40.000 KM

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Srpska spremno dočekala pandemiju virusa korona, da je ponosan na to i da je spreman da odgovori na svaku optužbu opozicije.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- Ponosan sam i kao čovjek i kao premijer što smo uspjeli iskontrolisati ovaj virus - rekao je Višković odgovarajući na kritike opozicionih poslanika, poručivši da je spreman da odgovori na svaku optužbu opozicije za djelovanje Vlade tokom pandemije virusa korona.

Opozicioni poslanici Nebojša Vukanović i Miladin Stanić ometali su govor premijera, zbog čega ih je i predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović upozoravao.

- Sve što sam se ja kao predsjednik Vlade okoristio u ovom vanrednom stanju spreman sam da dam za liječenje mene i moje porodice. Gospodine Staniću, nemojte da pričate gluposti. Vi ste se okoristili o muku ovog naroda i stekli bogatstvo. Svi koji imaju neke optužbe protiv mene, molim vas da podnesete prijave već danas. Spreman sam da odgovaram pred istražnim organima i pred građanima. Ali, gospodine Vukanoviću, prije nego što ja nešto budem objašnjavao na sudu, zamolio bih vas i sud da objasnite onih 40.000 KM koje ste nosali po Beogradu - rekao je Višković.

Odgovarajući na optužbe u vezi pokretne bolnice, Višković je rekao da u Srpskoj nema afera poput one sa respiratorima u Federaciji BiH.

- Ono što je u Federaciji BiH pod istragom te respiratore sam imao na stolu kao ponudu prije FBiH. Nismo uzeli u Republici Srpskoj, a znate zašto, ne zato jer je premijer pametan ili neko od nas. Za sve jedan respirator koji je nabavila Srpska i koje je platila saglasnost je davao gospodin Peđa Kovačević načelnik Klinike za intezivnu njegu Univerzitetsko klinikog centra Srpske - rekao je premijer Srpske.