latinica  ћирилица
20/05/2020 |  16:46 ⇒ 16:47 | Autor: SRNA

Brčko: Povoljna epidemiološka situacija

Epidemiološka situacija u Brčko distriktu je povoljna i u planu popuštanja mjera trebala bi da nastupi treća faza u kojoj bi bio dozvoljen rad dječijim igraonicama i teretanama u zatvorenom, rekla je danas šef Pododjeljenja brčanske Vlade za javno zdravstvo Anđa Nikolić.
Brčko - Foto: RTRS
BrčkoFoto: RTRS

Nikolićeva je rekla da će se o ovom razmatrati danas i sutra na sjednici Kriznog štaba, te da će jedna od tema biti popuštanje mjera prilikom prelaska granice na prelazu u Brčkom.

- Ukoliko i u narednih dan-dva situacija bude ovakva, gledaćemo da idemo na ukidanje 14 dana samoizolacije za naše građane koji dolaze iz inostranstva - rekla je Nikolićeva novinarima nakon završetka prvog dijela sjednice Skupštine distrikta.

Poslanik SNSD-a u Skupštini Brčko distrikta Slobodanka Ćurčić istakala je da je zadovoljna radom Kriznog štaba, koji je, ocijenila je, uradio mnogo u Brčkom.

- Krizni štab je ovdje donosio odluke koje su bile ispravne. Moralo se brzo raditi i bez asistencije policije, koja se maskimalno uključila, ne znam da li bi tako bilo - istakla je Ćurčićeva.

Skupština Brčko distrikta nastavila je u popodnevnim časovima zasjedanje raspravom o problemu nabavke CT aparata koji brčanskom zdravstvu nedostaje više od pet godina.