latinica  ћирилица
20/05/2020 |  18:58 ⇒ 19:31 | Autor: Večernje novosti

Šta je Knežević ispričao u policiji povodom saznanja da se na njega sprema atentat? (FOTO)

Јedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević dao je danas iskaz u svojstvu građanina u Centru bezbednosti Podgorica
Milan Knežević i Fljorim Ejupi - Foto: Novosti.rs
Milan Knežević i Fljorim EjupiFoto: Novosti.rs

Јedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević dao je danas iskaz u svojstvu građanina u Centru bezbjednosti Podgorica, gdje je, kako saznaju Novosti, ponovio da strahuje za svoj život i bezbjednost svoje porodice, zbog čega je od Ministarstva unutrašnjih poslova nedavno i javno tražio da se njemu i članovima njegovom obezbjeđenja omogući nošenje oružja.

- Što se tiče mojih pretpostavki o eventualnim nalogodavcima atentata na mene, to neću iznositi nadležnim institucijama, već sam ih saopštio članovima moje porodice, konkretno mojoj braći, koja će u slučaju da dođe do atentata na mene preduzeti dalje korake po našem dogovoru - rekao je Knežević u policiji.

Zapisnik, Foto: Novosti.rs

On je kazao da nakon svega što su on i članovi njegove porodice preživjeli od strane aktuelnog režima i pravosudnih institucija u Crnoj Gori, vjeruje u mogućnost scenarija u kom bi bio napadnut.

Ukazao je i da je istog dana kada je javno, na pres konferenciji u Skupštini iznio sumnje da se priprema atentat na njega, a članovi parlamentarnog Odbora za bezbjednost Andrija Mandić, Predrag Bulatović i Nebojša Medojević o tome pismom obavijestili premijera Duška Markovića, od komšije dobio informacije o nepoznatom licu sa silikonskom maskom koje se "motalo" blizu porodične kuće Kneževića.

Zapisnik, Foto: Novosti.rs

Naime, supruga komšije Gorana Kavarića fotografisala je telefonom tokom noći 16. maja maskirano NN lice obučeno u kožnu jaknu, koje se, prema riječima koje je prenijela svom mužu, a on Kneževiću, "ponašalo čudno, kao da istražuje teren".

- Komšija Kavarić mi je rekao da se ovo lice, nakon što je obišlo dvorište njihove kuće, uputilo u pravcu željezničke stanice "Golubovci", gdje ga je na peronu čekala još jedna osoba - rekao je Knežević u policiji, napomenuvši da je između njegove i kuće komšije Kavarića (koje su udaljene oko 200 metara) brisan prostor, odnosno da se odatle kuća Kneževića odlično vidi.

Zapisnik, Foto: Novosti.rs

Knežević je rekao da mu nije poznato ko je Fljorim Ejupi (za koga se spekuliše da je angažovan za likvidaciju Kneževića).

Povezane vijesti:

Novosti: Srpskom konzulatu u Cirihu javljeno da je Ejupi dobio 400.000 evra da ubije Kneževića