latinica  ћирилица
20/05/2020 |  19:38 | Autor: SRNA

MIP BiH nema saznanja o izdavanju 3.000 lažnih viza

Iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara tvrde da nemaju saznanja da je ambasador BiH u Pakistanu Sakib Forić izdao 3.000 lažnih viza.
MIP BiH - Foto: RTRS
MIP BiHFoto: RTRS

U saopštenju se navodi da je iz je iz sjedišta poslana instrukcija ambasadoru Foriću u kojoj je traženo da se zvanično izjasni o predmetnim izjavama.

Iz MIP-a pozivaju pravosudne i policijske agencije da hitno provjere navode o nezakonitostima o izdavanju viza kako bi se javnost što prije upoznala o objektivnim i nepristrasnim činjenicama u vezi sa sa predmetnim slučajem.

U saopštenju se dodaje da Ministarstvo očekuje da sudski organi, po hitnom postupku razmotre ovaj predmet i donesu primjerene odluke protiv aktere ove afere, ma ko oni bili, zbog zaštite integriteta institucija BiH.

- Pozivamo i sve zvaničnike da budu odgovorni i odmjereni prilikom iznošenja informacija u medijima, do okončanja službenih postupaka i procedura, jer u protivnom mogu nastupiti posljedice po BiH i njene građane na međunarodnom planu, te ugroziti teško stečeni bezvizni režim sa EU, ali i drugim zemljama u svijetu - ističe se u saopštenju.