latinica  ћирилица
20/05/2020 |  23:49 ⇒ 21/05/2020 | 08:01 | Autor: RTRS

"SNSD nema razloga za odgađanje izbora " (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik gostujući u emisiji Telering govorio je i o predstojećim lokalnim izborima.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Dodik je naveo da su građani Srpske svjesni kako kaže izdajničkog potencijala SDS-a i PDP-a, stranaka koje su pristale na reviziju istorije i u Predstavničkog domu Parlamentarne skupštine BiH podržale Rezoluciju o poštovanju žrtava ustaškog režima kojom se Bošnjaci smatraju stradalnicima u Drugom svjetskom ratu, a nigdje se ne spominju srpske žrtve iz Јasenovca. 

- Vlada Srpske ima podršku dvotrećinske većine u Narodnoj skupštini, a među opozicijom ima nekoliko galamdžija koji prave performanse, a što život nije. Život nosi u sebi ozbiljnost koju treba pokazati u vođenju države i mi to pokazujemo - istakao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Naglasio je da ova stranka sarađuje sa onima koji su usmjereni na bazičnu ideju, a to je Republika Srpska.

- Mnogi iz SDS-a nisu zadovoljni politikom koju vodi njihov lider Mirko Šarović - naveo je Dodik, te podsjetio na bivše članove ove stranke iz Doboja, ali i gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića.

Kaže da će sutra imati sastanak sa Mićom Mićićem, koji je pokazao otpor od kako ističe izdajničke politike SDS-a.

- Smatrao da treba da se uključi i bori za stabilnost Republike Srpske i za Bijeljinu. Njegova politika se približila onome za šta se mi zalažemo i dogovorićemo aranžman koji podrazumijeva zajedničko učešće na izborima - najavio je Dodik.

On je rekao da SDS, kao partija koja je stvorila Republiku Srpsku i u kojoj ima korektnih i poštenih ljudi koji su patriote, ne zaslužuje da ode na groblje istorije.

- Šarović je zloupotrijebio SDS. Njegovim spekulacijama, SDS izdaje Srpsku do temelja, razgrađuje i onemogućuje njenu budućnost - naglasio je Dodik.

Istakao je da SNSD nema razloga za odgađanje izbora, za koje je obezbijeđen novac, ali da su problem nelegalno izabrani članovi Centralne izborne komisije.