latinica  ћирилица
21/05/2020 |  08:31 | Autor: RTS

Bugari nude Sjevernomakedoncima zajedničku košarkašku ligu

Kako prenose sjevernomakedonski mediji, na adresu predsjednika tamošnjeg košarkaškog saveza Pere Antića stigla je ponuda iz Bugarske za formiranje zajedničke lige u košarci.
Košarka  (ilustracija) -
Košarka (ilustracija)

Naime, predsjednik Bugarske košarkaške federacije Georgi Glučkov ima ideju za formiranjem zajedničkog takmičenja dvije države i to je naveo u pismu koje je poslao Antiću, prvom čovjeku sjevernomakedonske košarke.

- Želeo bih uskoro da razgovarama o ideji mogućeg zajedničkog takmičenja timova iz Bugarske i Makedonije, inicijativi za koju mislim da će privući veliku pažnju navijača i medija, ali i biti korinsa za razvoj naših klubova - napisao je Glučkov, uz napomenu da to ne bi značilo ukidanje nacionalnih liga dvije države.

Pažnju makedonskih medija privukao je i drugi dio tog pisma, u kojem Glučkov čestita Antiću na odluci da prekine prvenstvo Sjeverne Makedonije bez proglašavanja šampiona, koja je izazvala velike potrese u tamošnjoj košarkaškoj zajednici.

- Koristim ovu priliku da vam čestitam na odluci da prekinete prvenstvo bez proglašenja šampiona, znajući da je to teška odluka zbog sukobljenih interesa određenih klubova. Mi smo, kao i nekoliko drugih evropskih federacija i liga, donijeli istu odluku - dodao je Glučkov.

Vidjećemo kakav će biti odgovor Antića i mišljenje klubova iz Severne Makedonije, i da li je realno formiranje nove regionalne lige na Balkanu.