latinica  ћирилица
21/05/2020 |  11:25 ⇒ 12:01 | Autor: SRNA

Pelagićevo: Osnovci dobili 52 mini-računara

Predstavnici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske uručili su danas 52 mini-računara i pet mini-rutera za učenike Osnovne škole /OŠ/ "Vaso Pelagić" u Pelagićevu, u okviru projekta "1.000 za budućnost".
Pelagićevo - Foto: SRNA
PelagićevoFoto: SRNA

Savjetnik ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Nikola Dragović izjavio je da su uručeni mini-računari četvrte generacije u skladu sa informacijama o potrebama, koje su dobili od načelnika opštine i direktora osnovne škole.

- Ovu našu aktivnost nastavićemo i u budućnosti - rekao je Dragović.

Načelnik opštine Pelagićevo Simo Stakić zahvalio je za donaciju Vladi Republike Srpske i resornom ministru Srđanu Rajčeviću, ističući da će ovaj vrijedan poklon osnovcima pomoći u savladavanju nastavnog gradiva.

Direktor OŠ "Vaso Pelagić" Olga Lazić navela je da su mini-računare dobila 52 učenika iz porodica slabijeg imovinskog stanja i iz višečlanih porodica.

- Učenicima će biti omogućeno da lakše prate nastavni plan i program - istakla je Lazićeva i zahvalila za pomoć.

Projekat "1.000 za budućnost" Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske realizuje sa kompanijama "M:tel", "Prointer" i "Lanako", u 20 opština u Srpskoj.